Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kasper Dalkarl Xenergic
Komponenter |

Miljonstöd till svenska minnesutvecklare

Xenergic har tilldelats omkring 2,5 miljoner euro av Europeiska innovationsrådets arbetsprogram EIC Accelerator, som har till uppgift att genom finansiering stödja små och medelstora deep-tech företag i Europa.

Lundaföretaget skriver att man genom anslaget kommer kunna ”anpassa och marknadsföra sina produkter för de mesta avancerade och energikrävande processorerna på marknaden, och därmed bidra till att drastiskt minska energiförbrukningen.”

Tekniken handlar om att minska hela strömförbrukningen med 70-90 procent för olika typer av integrerade kretsar för att på så vis förlänga batteritiden i uppkopplade produkter och minska behovet av kylning för produkter anslutna till elnätet. Det bygger på en typ av cacheminne som har utvecklats vid Lunds universitet under ledning av Babak Mohammadi.

Vi är mycket stolta och glada över att ha fått EIC Accelerators prestigefyllda anslag. Anslaget bekräftar relevansen av Xenergics unika teknologi och dess betydelse för marknadens behov av strömsnåla processorer vilket är viktigt för energikrävande datacenter. Vi ser därmed också att Xenergics minneslösningar bidrar till att stärka den europeiska konkurrenskraften inom halvledarområdet, säger Dr. Babak Mohammadi, vd och medgrundare av Xenergic, i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1