Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JonDeTech
Elektronikproduktion |

JonDeTechs pilotlina etableras hos SMF&More

Det svenska sensorföretaget har gjort flera framsteg i etableringen av pilotlinan för nanotrådsplätering i Tyskland.

Sensorföretaget meddelar i en bolagsuppdatering att det har gått framåt i arbetet att färdigställa pilotlinan för nanotrådsplätering i Hofstetters dotterbolag SMF&More i Herrenberg, Tyskland.

”Installation av anläggning inklusive ventilation var klar under vecka 20 och rengöring (leaching) genomfördes under helgen. Under vecka 21 har vi fyllt upp baden med kemikalier och vi skall genomföra funktionstester för att säkerställa framför allt strömstyrning av pläteringen som är en vital del av processen,” berättar JonDeTech i uppdateringen.

Företaget förklarar att anläggningen är förberedd för expansion där man, enligt JonDeTech, ”mycket enkelt kan komplettera med ytterligare fem bad”.

”Kapaciteten på den befintliga anläggningen är fullt tillräcklig för att hantera de initiala lanseringsvolymerna men kan snabbt tredubblas genom installation av de fem extra baden, fortsätter företaget.

JonDeTech skriver att planen under föregående vecka, 22, var att processa de första skarpa panelerna med Metall A, det vill säga den första av två metaller som krävs för att kunna skapa företagets sensor.

”Med skarpa paneler menar vi att vi har möjlighet att färdigställa en första serie av fullformatspaneler (A3) i VarioPrints flöde. När detta sker kommer vi att kunna utvärdera kvalitet och initiera testning och verifiering av produkt. Det är utfallen för dessa och kommande serier som kommer att ge oss svaren på när vi kan få fram fungerande sensorelement som uppfyller produktspecifikationen (d.vs. working samples),” skriver företaget.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1