Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

Mildef tecknar amerikanskt miljonkontrakt

Elektroniktillverkaren Mildef har tecknat en order från en global amerikansk försvarskoncern värderad till 50 miljoner kronor.

Ordern uppges av Mildef vara den hittills enskilt största affären i USA gällande taktisk IT. Bolaget ska leverera 400 specialanpassade laptops för användning inom USAs armé, via en av de största försvarskoncernerna, lyder ett pressmeddelande.

Kontraktet, förklarar man, är ett resultat av "det senaste årets strategiska arbete" och gör att bolaget får tillträde till flera program inom USA:s armé.

Vi har ökat våra ansträngningar att komma in på långsiktiga program inom Försvarsdepartementet och kontrakt som möjliggör större och mer strategiska affärer än tidigare. Den senaste ordern är en uppföljning på en pilotbeställning från 2021 och validerar MilDef:s värde i moderniseringsprogram för USAs armé. Vårt team i USA arbetar målmedvetet med både industri och myndigheter, vilket skapar tydliga positiva effekter, säger Björn Karlsson, vd för MilDef Group, i pressmeddelandet. 

Leveranser sker under andra halvan av 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1