Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dirk ercken dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Nytt företag i norr vill öppna snöskoterfabrik

Skellefteå kommun kan på sikt förknippas med annat än en gigafabrik för batterier. Jörn-företaget Vidde Snow Mobility vill satsa på en fabrik för tillverkning av eldrivna snöskotrar.

Sveriges första elektriska snöskoter och en tillhörande fabrik med ett beräknat anställningsbehov på omkring 200 personer. Så lyder Jörn-företaget Vidde Snow Mobilitys planer, skriver tidningen Norran, som var först att rapportera.

Företaget bildades i augusti i fjol och registrerades den 18 november samma år, och uppgav då ”teknisk utveckling och tillverkning av miljöanpassade eldrivna fordon”, i sin verksamhetsbeskrivning, skrev Norran.

Fram till i dag uppgår personalstyrkan till 15 personer med olika kompetenser. Företaget rapporteras av Norran ha samlat ”några av Sveriges främsta bolag inom fordonsutveckling och framtidens mobilitetslösningar”.

Företagets vd, Christian Lystrup, säger till tidningen att ”Sverige är den absolut största marknaden för snöskotrar utanför Nordamerika och Kanada” och att man under hösten 2023 planerar ”tillverka en mindre serie som testas i olika miljöer”.

Fabriken skulle, väl upprättad, vara belägen på den lokala skoterklubbens område och ackompanjeras av en testbana. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1