Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Njord Medtech
Elektronikproduktion |

Miljonregn över Scanfil-kopplat medtech-bolag

Svenska Njord Medtech, som ligger bakom en produkt för patientlyft, har säkrat åtta miljoner kronor i en emission som ska användas till CE-märkning och marknadsintroduktion av bolagets första produkt.

Njord Medtech har utvecklat Atle 180, en produkt för horisontell patientförflyttning med motoriserad kraft och som kan manövreras av en person. Tanken bakom produkten är att eliminera manuella lyft och därmed minimera risken för förslitningsskador. Det framgår av ett pressmeddelande.

Atle har utvecklats av sjuksköterskan Barbro Cagner i samarbete med röntgenavdelningen på Sahlgrenska Sjukhuset. Bolaget håller på att utveckla en medicinteknisk produktportfölj med fler hjälpmedel för patientförflyttning och vändning av sängliggande patienter.

Bland investerarna i emissionen återfinns Almi Invest, som lagt 2,5 miljoner kronor, samt privata investerare i form av Gobia och IDA-nätverket.

Vi är väldiga glada över denna investering. Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och på allvar påbörja introduktionen av Atle på den nordiska marknaden, säger Jacob Ahrnstein, vd på Njord Medtech, i pressmeddelandet.

Bolaget förbereder nu produktion av de tio första enheterna tillsammans med kontraktstillverkare i Åtvidaberg. De uppgesgå till de första kunderna samt användas som demonstrationsexemplar i försäljningsprocesser.

Kontraktstillverkaren Scanfil, som har en produktionsenhet i Åtvidaberg, lyftes i ett pressmeddelande från 2020 fram som Njord Medtechs produktutvecklings- och tillverkningspartner, i samband med att Njord kammat hem ett bidrag för att utveckla en motoriserad överföringsenhet för Covid-19-patienter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1