Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JonDeTech
Komponenter |

JonDeTech får anslag från Vinnova för energy harvesting

Projektet ska utforska produktdesign och metoder för tillverkning av tunna, effektiva och böjbara termoelektriska generatorer som har potential att kunna komplettera batterier i smart wearables och storskaliga IoT-system.

JonDeTech har tillsammans med Avdelningen för Mikro- och Nanosystem inom Institutionen för Intelligenta System vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm beviljats anslag från Vinnovas utlysning Smartare elektroniksystem.

Enligt ett pressmeddelande uppgår det totala anslaget till 3’045’663 kronor, varav JonDeTechs andel uppgår till 570’000 kronor.

Målet för projektet är att utforska och validera nya produktdesign och produktionsmetoder för att på sikt öppna upp marknaden inom energy harvesting.

JonDeTechs unika nanoteknologi utgör grunden för vår IR-sensor JIRS30, men vi ser att den böjliga strukturen och flexibla formfaktorn har mycket stor potential inom energy harvesting. För att nå denna marknad krävs både förbättringar av tillverkningsbarhet och robusthet. Samarbetet öppnar möjligheter att kombinera JonDeTechs kunskap inom nanotrådsdesign och tunna plastfilmer tillsammans med KTH:s expertis inom femtosekundlaserbearbetning och metallbeläggningar för att generera en ny typ av små, effektiva och billiga energiskördande element, säger Karin Thurberg, Chief Product Officer på JonDeTech, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1