Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alelion
Elektronikproduktion |

Ny CTO ska utveckla och bredda Alelions erbjudande

Alelion har rekryterat Henrik Svala som Chief Technical Officer (CTO), en roll som beskrivs som en nyckelfunktion i bolagets strategi att öka innovationsgraden, minska ledtiderna och utveckla affären.

Alelions kärnprodukt är litiumjonbatterier, med ett egentutvecklat BMS, som hanterar säkerhetsaspekter och kontrollerar parametrar som påverkar livslängden. Det är också denna mjukvara som är en central del av utvecklingen framåt.

I dagsläget elektrifieras endast cirka två procent av off-highway-flottan årligen, men enligt bolaget bedöms efterfrågan öka brant, och i takt med att andelen elektrifierade fordon når högre nivåer uppstår nya behov.

– I tidigare generationer har våra kunder elektrifierat sina fordon på samma plattform som för fossil drift, men vi ser nu att de är redo att anpassa hela fordonet från början. Vi ser också att kundernas fordon i framtiden kommer att vara del av en infrastruktur, där kraven ökar på att optimera både användning och lagring av energi, säger Åsa Nordström, vd för Alelion, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter och säger att rekryteringen av Henrik Svala som ny CTO är ett viktigt led i bolagets satsning att utveckla sitt erbjudande. 

– En del av denna satsning är att bygga ett Center of Excellence, inklusive en celltestanläggning. Vi vill erbjuda kompetens i hela värdekedjan och driva utvecklingen inom vårt valda segment.

Henrik Svala kommer från rollen som Head of Development på Alten och har mångårig erfarenhet av tekniska utvecklingsprojekt inom en rad olika kundsegment, inte minst automotive. Han tillträder sin nya tjänst hos Alelion i början av augusti.

- Alelion befinner sig i en stark utvecklingsfas och det lockar mig att anta utmaningen och bidra till att frigöra potentialen, både ur ett tekniskt och kommersiellt perspektiv, säger Henrik Svala.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2