Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sectra
Teknik |

Nato beställer kommunikationslösning från Linköping

Natos kommunikations- och informationsbyrå (NCI Agency), har lagt en order på fler enheter av det mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger från svenska cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra.

Lösningen syftar till att stödja Natos tjänstemän i att överföra säkerhetsklassificerad information på ett säkert sätt och därigenom förhindra risken för avlyssning och informationsläckor.

– Det är avgörande för våra kunder att kunna lita på den utrustning de använder för att utbyta högt säkerhetsklassificerad information. Följderna kan bli allvarliga om informationen hamnar i orätta händer. Ordern bekräftar att vår lösning uppfyller kraven på säker kommunikation på en hög nivå, säger Jeroen de Muijnck, vd för Sectra Communications BV, i ett pressmeddelande.

Organisationen har använt Sectras lösningar sedan 2018 och den nya ordern omfattar Sectra Tiger, en lösning för avlyssningssäker kommunikation som gör att användarna kan dela säkerhetsklassificerad information. Ordervärdet uppgår till cirka 382,000 euro, vilket motsvarar cirka 4 miljoner kronor.

Lösningen är utvecklad i nära samarbete med de nederländska säkerhetsmyndigheterna. Sectra bedriver sin verksamhet från kontor i huvudkontoret i Linköping, men har även kontor i Norge, Nederländerna och Finland. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1