Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lenovo
Elektronikproduktion |

Lenovo slår upp portarna till sin första europeiska tillverkningsenhet

Kinas största PC-tillverkarna har tagit tillverkningen vidare till Europa. Bolaget har officiellt öppnat dörrarna till sin första tillverkningsanläggning i Europa.

Anläggning är belägen i den ungerska staden Üllő och kommer främst att fokusera på att bygga serverinfrastruktur, lagringssystem och avancerade PC-arbetsstationer till kunder inom Europa, Mellanöstern och Afrika.

Lenovo skriver i ett pressmeddelande att investeringen har en betydande ekonomisk potential för både den privata och offentliga sektorn i Ungern, med ökad produktionskapacitet, större potential för samarbete med lokala leverantörer och skapandet av nya jobb. Anläggningen sysselsätter redan över 1,000 heltidsanställda. Företaget fortsätter att berätta att antalet anställda kommer att öka i och med att anläggningen går mot full kapacitet.

Den nya anläggningen täcker nästan 50,000 kvadratmeter, utspridda över två byggnader och tre våningar – vilket också innebär att den Ungerska fabriken är en av Lenovos största tillverkningsanläggningar. Produktionslinan kan producera fler än 1,000 servrar och 4,000 arbetsstationer per dag.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2