Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart High Tech
Teknik |

Smart High Tech får Vinnova-finansiering

Smart High Tech AB har fått finansiering av två nya forskningsprojekt av Vinnova inom programmet Siografen.

Det ena programmet sker tillsammans med Volvo Lastvagnar AB för att utveckla värmeledande grafenförstärkta produktlösningar för tillämpning inom fordonsindustrin.

Det andra programmet handlar om att ta fram nya sätt för framställning av grafen som ingående material i kärnprodukten av Smart High Tech, det vill säga grafenförstärkt gränssnittsmaterial (Thermal interface Material), det så kallade TIM. I projektet deltar det Australienbaserade gruvföretaget Talga som äger en grafitgruva i Vittangi i Kiruna kommun, som enligt bolagets undersökningar är en av världens mest höghaltiga grafitfyndighet, går det att läsa i ett pressmeddeladnde.

Projekten är i första etappen av utvecklingsarbetet. Målet är att om resultaten faller väl ut, kommer nya ansökningar lämnas in under slutet av året eller i början av nästa år för att genomföra mer fullständiga forsknings- och utvecklingsarbeten i respektive projekt. Projektens totala budget är 1,2 miljon kronor.

”Beskedet är glädjande eftersom det ger Smart High Tech möjligheten att arbeta nära fordonsindustri samt att säkerställa supply chain i närmiljö,” säger Lars Almhem, operativ chef på Smart High Tech.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons