Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© 2D fab
Elektronikproduktion |

Svenskt grafenföretag byter bo – ”kan skala upp snabbt”

Sundsvallsföretaget 2D fab,som har utvecklat en produktionsprocess för materialet grafen, har flyttat in i nya lokaler som ska göra det möjligt att snabbt skala upp tillverkningen när som helst.

Företagets huvudkontor lyfts i ett pressmeddelande fram som ”större och bättre” och omfattar nu en produktionsanläggning i industriell storlek, FoU-laboratorium och kontorslokaler för en, enligt 2D fab, växande grupp anställda.

En av orsakerna till bobytet är att man växer i takt med en ökad efterfrågan på grafen.

Den nya fabriken ger oss den sällsynta förmågan att snabbt skala upp tillverkningen vid varje givet tillfälle, vilket är en av våra största tillgångar i det långa loppet, säger Mikael Algvere, vd på 2D fab, i pressmeddelandet.

Laboratoriets primära funktion, berättar företaget, är att kontinuerligt utveckla nya grafenprodukter. En annan fördel med de nya lokalerna är att den tillåter 2D fab att samla all personal under samma tak. Tidigare fanns produktion och kontor i olika byggnader.

© 2D fab

Det är en stor tillgång att ha kontor och fabrik vägg-i-vägg då det underlättar samarbetet mellan olika team. Något som blir allt viktigare i takt med att vår personalgrupp växer sig större, säger Mikael.

Företaget har utvecklat en process för att utvinna grafen ur grafit som hävdas vara energieffektiv, miljövänlig och skalbar samt enkel att anpassa efter kundens behov. Den ska göra det möjligt att erbjuda grafen till ett konkurrenskraftigt pris, särskilt i större volymer, skriver man.

Vi går in i en ny fas av kommersialisering. Våra nya lokaler, speciellt FoU-laboratoriet, skapar fantastiska förutsättningar för produktutveckling, säger Mikael i pressmeddelandet.

Lokalerna invigs senare i juni.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2