Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lindholmen Science Park
Teknik |

MobilityXlab växer – elva startups ansluter

Neurovetenskapsbaserad mjukvara för att upptäcka förarbeteende, olycksförebyggande system för autonom körning, smart laddning för elfordon, samt dataanslutning och integritet uppges vara några av innovationerna som har utvecklats av företagen.

Bland företaget som ansluter finns Minima, fokuserar på att skapa P2P-blockkedjeteknik för kommunikation mellan alla användare i ett nätverk av uppkopplade fordon, där varje bil är en fullständig nod

Övriga företag är Autocrypt (Tyskland), Code Intelligence (Tyskland), CorrActions (Israel), dRisk (Storbritannien), Jedlix B.V. (Nederländerna), Latence Tech (Kanada), Phantasma Labs (Tyskland), Syntonym (Turkiet), Xense Vision (Sverige) och Wedge Networks (Kanada).

Samarbetet med startupföretag är avgörande för att nå säkra, hållbara och effektiva mobilitetslösningar. Eftersom vi kan nå och attrahera företag från hela världen ökar potentialen för innovationsutveckling och vittnar om fördelarna för både branschpartner och startupföretag, säger Jonas Ekmark, ordförande för MobilityXlab och chef för samverkan och teknik på Zenseact, i ett pressmeddelande.

Totalt har MobilityXlab nu 14 startupföretag i programmet. 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1