Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Knightec
Teknik |

Ratos förvärvar majoritet i Knightec

Ratos meddelar att bolaget har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av konsultbolaget Knightec. Samtidigt ingår bolagen ett långsiktigt partnerskap som syftar till att stärka Knightecs marknadsposition.

Under de senaste tolv månaderna omsatte Knightec 941 miljoner kronor med en justerad EBITA om 140 miljoner kronor. I ett pressmeddelande framgår det att köpeskillingen på skuldfri basis (Enterprise Value) för 100% av bolaget uppgår till 1,6 miljarder kronor.

Knightec har varit verksamt sedan 2003 och har sedan dess haft stark tillväxt, främst organiskt, men även genom strategiska förvärv.  Under årens lopp har Knightec etablerat en stark marknadsposition inom teknik, design och digitalisering av produkter och tjänster.

– Jag är imponerad över Knightecs utveckling de senaste åren och vi på Ratos är stolta över att ha fått förtroendet att ingå partnerskap med vd:n och medgrundaren Dimitris Gioulekas och därmed bidra till den fortsatta utvecklingen av bolaget. Knightec har en stark position på marknaden idag och blir en utmärkt start på en satsning inom sektorn, som kommer att bli ett viktigt område för Ratos framåt. Genom förvärvet får vi en exponering mot den växande konsultbranschen, inom vilken vi har gedigen erfarenhet, säger Jonas Wiström, vd och koncernchef, Ratos i pressmeddelandet.

Knightec arbetar med avancerade projekt i gränslandet mellan teknik, design och digitalisering och har mer än 800 anställda över hela Sverige.

– Knightec kommer att fortsätta vara en drivande kraft i den digitala transformationen mot hållbara produkter och tjänster. Vår förmåga att etablera partnerskap med viktiga kunder och partners har varit avgörande för vår framgång. Partnerskapet med Ratos skapar stora möjligheter att fortsätta investera i nya områden för att stärka vår marknadsposition och fortsätta leverera branschledande tillväxt och lönsamhet, säger Dimitris Gioulekas, medgrundare och vd, Knightec.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1