Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Picosun
Elektronikproduktion |

Finska Picosun köps upp av amerikaner

Amerikanska Applied Materials har förvärvat Picosun, ett finskt bolag verksamt inom så kallad Atomic Layer Deposition (ALD).

Applied Materials skriver i ett pressmeddelande att bolagets grupp ICAPS blir starkare av förvärvet, och kan i sin tur möta ett innovationsbehov av halvledarteknologier inom IoT, kommunikation, automotive, kraft och sensorer.

Vidare får Applied Materials tillgång till bland annat resurser inom forskning och utveckling och nära relationer till universitet.

Picosun kompletterar vår teknologiportfölj och utökar våra möjligheter att accelerera våra kunders färdplaner, kommenterar Gary Dickerson, vd och koncernchef för Applied Materials, i pressmeddelandet.

Picosun kommer fortfarande vara baserade i Esbo efter förvärvet.

Vi har en stark innovationshistoria som sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, då ALD-teknologin dök upp. Vi tror att det är bra för vår tillväxt och vår resa att vara en del av Applied Materials, ett bolag som vi har beundrat länge, och kommer skapa spännande möjligheter för våra anställda, våra kunder och våra forskningspartners, säger Kustaa Puotianen, tidigare styrelseordförande på Picosun, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons