Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© olivier26 dreamstime.com
Elektronikproduktion |

BAE Systems Hägglunds rekryterar 200 medarbetare innan jul

Anställningstakten är hög hos Örnsköldsviksföretaget BAE Systems Hägglunds sedan ett år tillbaka. Efter att SVT tidigare rapporterade om att rekryteringen kan behöva fortsätta till följd av potentiella upphandlingar, förmedlar företaget att behovet ligger på ett hundratal personer innan julhögtiden.

Uppdaterad; 2022-06-17 17:55

Platsannonserna på BAE Systems Hägglunds hemsida uppgår till strax över ett dussin och har rekryteringsdatum som sträcker sig över sommaren. Kompetenser som efterfrågas är bland annat beräkningsingenjör, systemingenjör och elmontör, samtliga till Örnsköldsvik.

Men behovet inför julen är som sagt betydligt större. Enligt en uppdatering på företagets Linkedin framgår det att ”Hägglunds rekryterar 200 nya medarbetare innan jul”.

Evertiq kontaktade BAE Systems per mejl med frågan om hur stor del av rekryteringsbehovet som vänder sig till ingenjörer respektive produktion.

"Ingenjörer utgör merparten av de tjänstemän vi kommer att behöva (cirka 150). På kollektivsidan behöver vi växa med 50 yrkesarbetare," skriver Jonas Wikman, HR-direktör på BAE Systems, i en skriftlig kommentar till Evertiq. 

Hög anställningstakt över tid

Det var i slutet på maj i år som Tommy Gustafsson Rask, vd på BAE Systems Hägglunds, berättade för SVT Nyheter Västernorrland att antalet anställda i Örnsköldsvik kan öka. Efter att ha vuxit med 400 personer det senaste året, uppgav han att det kanske kan bli 100 anställda till.

Det kanske kan bli 100 anställda till men framförallt blir det en långsiktighet på den här nivån som vi håller på att växa till, sade Tommy Gustafsson Rask, vd på BAE Systems Hägglunds, till SVT Nyheter Västernorrland.

Företaget har flera upphandlingar på gång, där den senaste i ordningen berör stridsfordon till försvarsdepartementet i Slovakien. Företaget inväntar även besked från Tjeckien gällande 210 stridsfordon, samtidigt som ytterligare kan levereras till Försvarets materielverk.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2