Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB E-mobility
Elektronikproduktion |

ABB öppnar ny snabbladdar-fabrik i Italien

Försäljningen av elfordonsladdare går uppåt för ABB E-mobility. Nu öppnar sin största produktionsanläggning för DC-snabbladdare i Italien för att utöka kapaciteten.

Industrikoncernen meddelar att divisionen ABB E-mobility hittills har sålt över 650’000 på fler än 85 marknader. Investeringen i Valdorno, som uppgår till 30 miljoner dollar, innebär att ytterligare 10’000 laddare kan tillverkas per år.

E-mobility Centre of Excellence, som det heter, har en yta på 16’000 kvadratmeter, varav 3’200 för utveckling och framtagning av prototyper. ABB:s hela sortiment DC-laddinfrastrukturslösningar uppges tillverkas på anläggningen.

Bolaget skriver att 70 av anläggningens över 500 medarbetare kommer arbeta med att implementera lösningar, nya program och verktyg för hantering av produktlivscykeln för att helt integrera FoU-aktiviteterna i tillverkningen.

Förutom den ökade produktionskapaciteten bidrar investeringen i Valdarno till att utvidga våra innovativa FoU-aktiviteter och säkerställer att vi kan befästa vår ställning som världsledare inom laddinfrastrukturslösningar för elfordon där vi levererar framtidssäkra e-mobilitetslösningar för både dagens och morgondagens fordon, säger Frank Mühlon, global chef för ABB E-mobility, i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons