Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Stilride
Elektronikproduktion |

Actia säkrar kund inom elmotorcykel-segmentet

Den svenskutvecklade elmotorcykeln Stilride SUS1 kommer att använda sig av EMS:aren Actias egenutvecklade centrala styrdator, ACU6, ett system för uppkoppling av bland annat fordon och teknisk utrustning.

Styrdatorn kommer användas för till exempel stöldskydd och fjärrlåsning, geografisk positionering, servicediagnostik och batteristatuskontroll.

Systemet är byggt kring en central TCU-enhet (Telematics control unit) som gör SUS1 helt uppkopplad var du än befinner dig i världen. ACTIA har ett beprövat system med ett integrerat SDK (Software Development Kit) som låtit oss utveckla en egen systemplattform för drift och styrning av uppkopplade elfordon. På så sätt har vi kunnat minska ner på antalet interna komponenter och skapat ett mer effektivt och flexibelt system, berättar Mattias Johansson, produktchef på Stilride, i ett pressmeddelande.

Möjligheten finns att kunna utveckla nya funktioner över tid och uppdatera SUS1 trådlöst.

Med ACU6 finns det väldigt få gränser för vad som går att utveckla, och var i världen fordonet kan vara uppkopplat då vi har integrerat globalt e-sim. På vår TCU finns också utrymme för helt specialskriven mjukvara för fordonet. Stilride har skapat ett optimerat system för just SUS1, som dessutom kommer att kunna utvecklas under hela dess livscykel, berättar Olle Wärn, key account manager på ACTIA, i pressmeddelandet. 

© Actia Nordic

Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2