Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sinf (används i illustrativt syfte)
Teknik |

45 miljoner kronor till digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av Europa-kommissionen för att stärka svensk tillverkningsindustri genom att stötta små och medelstora företag i deras digitala omställning och i att tillämpa nya digitala teknologier.

ShiftLabs leds av Mälardalens universitet, Mälardalen Industrial Technology Center, och Research Institutes of Sweden och är en fyra europeiska digitaliseringshubbar som beviljats i Sverige.

Projektet består av fyra teknikcenter: MITC i Mälardalen, SIILab i Göteborg, ASSAR i Skövde och LeanCenter och Södertälje Science Park i Södertälje, Stockholm. Dessa teknikcenter stöttas i konsortiet av RISE och EIT Manufacturing som tillhandahåller tjänster och faciliteter i hubben.

Syftet med hubben är att kraftsamla och stärka redan väletablerade aktörer för att stärka svensk tillverkningsindustri genom att tillhandahålla tjänster inom flera olika områden, till exempel testbäddar, stöd i digitala teknologier, förändringslära inom digital omställning, digitala färdigheter och träning, samt stöd att hitta finansiering för investering i digitala verktyg.

Detta initiativ syftar till att stärka svensk tillverkningsindustri, som är ryggraden av svensk ekonomi. Vi är väldigt glada över att vi får möjligheten att kraftsamla resurser och kompetenser inom våra redan väldigt kapabla regionala teknikcenter för att ytterligare öka och förbättra våra tjänster till tillverkningsindustrin, genom samverkan, säger Mikael Hedelind, projektkoordinator vid Mälardalens universitet, i pressmeddelandet.

Totalt beviljades 136 av 283 förslag på hubbar i Europa och kommer vara med i ett Europeiskt nätverk. I Sverige startas fyra stycken.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons