Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fingerprint Cards
Komponenter |

Carlström lämnar Fingerprint efter domen

Stockholms tingsrätt meddelade i dag att Fingerprints styrelseordförande Johan Carlström har befunnits skyldig till grovt insiderbrott vid fyra tillfällen och att han döms till fängelse i 1 år och 6 månader.

Som en konsekvens av denna dom lämnar Johan Carlström styrelsen och avgår därmed som styrelseordförande i Fingerprint Cards AB, skriver biometriföretaget i ett pressmeddelande.

Jag konstaterar med stor förvåning och besvikelse att Stockholms tingsrätt har kommit fram till en slutsats som jag och mina försvarare menar är felaktig. Mot bakgrund av tingsrättens dom har jag dock för bolagets bästa beslutat lämna styrelsen i Fingerprint Cards AB, skriver Carlström i en kommentar i pressreleasen.

Styrelsen har tillförordnat Dimitrij Titov till ordförande med omedelbar verkan, och planerar att kalla till en extra bolagsstämma.

I denna situation tar jag mig an rollen som ordförande med hundraprocentigt engagemang. Styrelsens arbete fortsätter oavbrutet, med en stark gemensam syn på företagets utmaningar, affärsmodell och strategi, kommenterar Dimitrij Titov i pressreleasen.


 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1