Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

GPV och Enics går samman – ska skapa "elektronikjätte"

En ny bomb i elektronikindustrin har slagit ner. Nyss meddelade kontraktstillverkaren GPV att bolaget har gått samman med kontraktstillverkaren Enics för att skapa en "europeisk elektronikjätte".

Uppdaterad; 2022-12-05 18:19

Sammanslagningen kommer att skapa "Europas näst största EMS-företag" med mer än 7,500 anställda och verksamhet över hela världen och en omsättning på över sju miljarder danska kronor, lyder ett pressmeddelande.

GPV:s vd, Bo Lybæk säger i pressmeddelandet att "Det här är en sammanslagning av två lika starka och kompetenta företag," och fortsätter.

Vi tar ytterligare ett stort steg på vår tillväxtresa. Vi tog över schweiziska CCS 2018, vilket gjorde oss till en av de största EMS:arna i Europa. Detta gör oss till den näst största EMS:aren i Europa. 

Elke Eckstein, vd för Enics, ser två bolag som passar varandra som handen i handsken.

Båda får nu ännu större möjligheter att tillhandahålla helhetslösningar som säkerställer att det sammanslagna bolaget lyckas med att leverera på en föränderlig marknad som EMS-marknaden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan säkerställa framgång för våra kunder.

Transaktionen värderar den sammanslagna verksamheten till mer än fyra miljarder danska kronor.

GPV:s ägare får en ägarandel på 80 procent i det sammanslagna bolaget, medan Enics nuvarande ägare, Ahlström Capitap B.V får en andel på 20 procent.

Vi förväntar oss att sammanslagningen skapar ett mer konkurrenskraftigt globalt företag, vilket är bra nyheter för både Enics och GPV:s kunder, anställda och aktieägare. Ahlström Capital kommer att fortsätta bidra till det sammanslagna bolagets framtida värdeskapande, säger Lasse Heinonen, vd och koncernchef för Ahlström Capital, i pressmeddelandet. 

Enics har för närvarande sju fabriker i Europa och Asien i länder som Finland, Sverige, Estland, Slovakien,
Kina och Malaysia, medan GPV har tolv fabriker i Danmark, Schweiz, Tyskland, Österrike, Slovakien,
Mexiko, Sri Lanka och Thailand.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons