Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Kent Skarp Mönsterkort | 22 april 2003

Swedish LCD Center i EU-projekt

Swedish LCD Center i BorlÀnge kandiderar för ett forskningsprojekt inom EU som kan ge 200 till 300 miljoner kronor under sex Är.
Inom EU:s nya forskningsprogram finns medel avsatta för avancerade displayer. Philips i Holland leder arbetet med att utveckla ett stort projekt för flexibla displayer, inkl. LCD. Industriforskningsinstitutet Swedish LCD Center finns med som en av flera partners i detta projekt, som förvĂ€ntas omsluta 20-30 MEuro under 5-6 Ă„r. Den satsning som Swedish LCD Center gjort sedan flera Ă„r pĂ„ flexibla LCD visar sig passa vĂ€l in i det nya projektet. Även den unika utbildningen vid Högskolan Dalarna, Master of Display Technology, har uppmĂ€rksammats som en vĂ€sentlig del i den europeiska kompetensuppbyggnaden pĂ„ displayomrĂ„det.

"Inbjudan att vara med och forma ett större EU-projekt, med ett 25-tal deltagande företag och universitet i Europa, Àr mycket meriterande för oss", sÀger Kent Skarp, professor vid Högskolan Dalarna och VD för Swedish LCD Center. "VÄrt starka regionala stöd Àr avgörande för att kunna gÄ in i den hÀr typen av projekt, som ger stora möjligheter för svensk högteknologisk utveckling inom den expansiva displaysektorn".
Swedish LCD Center Àr ett branschinstitut för Sveriges LCD-tillverkande och anvÀndande industri.

LCD betyder Liquid Crystal Display och Ă€r ett snabbvĂ€xande omrĂ„de inom informationstekniken. Placeringen Ă€r vald med tanke pĂ„ att det idag finns en stor koncentration av LCD-företag med underleverantörer i Dalarna, t.ex. Hörnell International (Gagnef), LC-Tec Sweden, SignIT och Hornell Automation (BorlĂ€nge), Electroprocess i Dalarna (BorlĂ€nge) och Åkerströms (Björbo).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2