Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB Group
Mönsterkort |

NCAB ökar närvaron i Storbritannien – köper Kestrel

Mönsterkortsleverantören NCAB har förvärvat samtliga aktier i Kestrel International Circuits Ltd, en leverantör av mönsterkortslösningar.

Förvärvet har ett värde på 103 miljoner kronor, lyder ett pressmeddelande. För detta får NCAB tillgång till en verksamhet som matchar bolagets aktiviteter i Storbritannien, en viktig marknad inom industrisegmentet, berättar vd:n Peter Kruk.

Inför förvärvet hade NCAB Group UK 30 anställda och en nettoförsäljning på 310 miljoner. Kestrels produktsortimentet och affärsmodell är lik vår egen. Vi förväntar oss att kunna erbjuda Kestrels kunder fler produktalternativ och bättre villkor.

Kestrel grundades 1995 och har 20 anställda i Storbritannien och fem i Kina och Hong Kong.

NCAB delar våra värderingar och är ett företag som kan skapa många andra synergier med vår verksamhet. Detta kombinerat med finansiell styrka, stabilitet och global räckvidd gör mig övertygad om att bolaget erbjuder en spännande framtid på lång sikt för våra kunder, leverantörer och anställda, säger Kestrels vd, David Grant, i pressmeddelandet.

Förvärvet konsolideras från och med i dag och finansieras med egna likvida medel och lån. Kestrel kommer att integreras i NCAB Group UK, som i sin tur är en del av segmentet Europa inom NCAB Group.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1