Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Almi Invest
Teknik |

Svenskt robotbolag mottar miljoninvestering

Tricylon Robotics, som ligger bakom en robot inriktad på tillverkningsindustrin, har mottagit sju miljoner i en emission öronmärkta för produktutveckling och tester.

Bland investerarna återfinns privata investerare och Almi Invest, som investerar 2,5 miljoner kronor i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Roboten beskrivs som en hjälpande hand till tillverkningsindustrin för att ställa om till ”den nya digitalt avancerade och automatiserade eran”.

Vår robot blir den första som kan utföra friktionsrörssvetsning med så hög kvalitet. Vårt primära mål är svetsning av batterihållare till elbilar, men vi vill även att roboten ska kunna utföra flera operationer vid samma station. Detta är flexibiliteten vi siktar på – en maskin som gör multipla saker – vilket förbättrar produktiviteten, minskar avfallet och sänker kostnaderna för företagen, säger Ilker Erdem, vd och medgrundare på Tricylon, i pressmeddelandet.

Pengarna kommer primärt att användas till ett Customer demo unit-program (CDU) som ska ge kunder möjlighet att testa robot


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2