Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT Photonics
Elektronikproduktion |

NKT fokuserar på kärnverksamheten – avyttrar Photonics

NKT har ingått ett avtal om att sälja NKT Photonics till Photonics Management Europe SRL, ett helägt dotterbolag till japanska Hamamatsu Photonics KK, aktiva i utvecklingen av fotoelektriska apparater och produkter.

NKT har enligt ett pressmeddelande över tid valt att fokusera på sin kärnverksamhet, kabellösningar. Avyttringen av NKT Photonics uppges vara den sista pusselbiten i det arbetet.

Efter mer än tjugo år är vi stolta över att lämna över ett framgångsrikt högteknologiskt företag och ett bra exempel på innovation och teknologi i Danmark som erkänns internationellt. Vi har hittat ett bra nytt hem för NKT Photonics, och avyttringen säkerställer framtida tillväxtmöjligheter. Det säger Jens Due Olsen, styrelseordförande, NKT A/S, i pressmeddelandet.

NKT Photonics omsatte i fjol 68 miljoner euro och har 400 anställda. Evertiq kontaktade bolagets pressavdelning per mejl med frågan om vad som kommer att hända med de 400 anställda när verksamheten hamnar i händerna hos Photonics Management Europe SRL. 

NKT Photonics kommer att fortsätta som ett dotterbolag med ansvar för utveckling och tillverkning av fiber- och laserlösningar inom Hamamatsu Photonics-gruppen. Det nya ägandet gör att vi kan expandera ytterligare och vi räknar med att addera medarbetare till organisationen, skriver Basil Garabet, President och vd, NKT Photonics, ett svar till Evertiq.

Transaktionen har ett totalt värde på 205 miljoner euro och är föremål för myndighetsgodkännanden, som förväntas vara slutförda senast i slutet av första kvartalet 2023.

Avtalet, tillsammans med den tidigare försäljningen av dotterbolaget LIOS, slutför avyttringen av NKT Photonics till ett totalt värde om 225 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2