Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AQ Group (används i illustrativt syfte)
Elektronikproduktion |

AQ etablerar ny fabrik för produktion av elskåp i Bulgarien

AQ Group har tecknat ett avtal för att förvärva en fastighet i Pernik, Bulgarien för tillväxt inom affärsområdet Elskåp.

Fabriken mäter 22’000 kvadratmeter och kommer att producera plåtkapslingar och genomföra elinstallationer för stora batterisystem som används för att lagra energi till elnätet, lyder ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att förvärvet möjliggör fortsatt organisk tillväxt inom affärssystemen elskåp och systemprodukter i Europa. Samtidigt kommer kapaciteten inom tunnplåtsbearbetning att öka i regionen.

Evertiq kontaktade AQ Group per mejl med frågor om anställningsbehovet, kompetensbehovet och när fabriken sätts i drift.

Till Evertiq svarar bolagets vd, James Ahrgen att man under nästa år kommer vara ett hundratal, i princip endast produktionspersonal då man sköter denna produktionsenhet från det egna bolaget AQ Electric AD i närliggande Radomir. På längre sikt räknar man med att det blir avsevärt fler anställda.

Rörande driftsättning kommer fabriken tas i drift stegvis under 2022-2024, med full produktion under 2024, fortsätter Ahrgen. 

AQ Group skriver att man redan säkrat ordrar om tolv miljoner dollar och har en förväntan på ytterligare ordrar om tolv miljoner dollar under 2023, med en EBT-marginal i linje med AQ Groups mål. Bolagets estimat är att den årliga volymen kommer att öka till 40 miljoner dollar under 2024.

Fabriken förvärvades för fem miljoner euro.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2