Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Elektronikproduktion |

178 miljoner till svenska energilagringslösningar

Svenska Polarium har tagit in ytterligare 178 miljoner kronor för att fortsätta sin expansion.

Investeringen görs av tre svenska investerare till en värdering på över 1 miljard dollar, lyder ett pressmeddelande.

Jag är väldigt glad att välkomna våra nya investerare till Polarium. Vi har vuxit snabbt sedan start, och i takt med att andelen förnybart i energimixen fortsätter att stiga så kommer behovet av energilagring att öka i hög takt. Med ytterligare investerare ombord är vi väl positionerade för att möta detta och fortsätta vår snabba expansion, säger Stefan Jansson, Polariums vd och grundare, i pressmeddelandet.

Bolaget berättade i samband med att AMF gick in som investerare närmare om tillväxtresan. 

Vi har varit på en snabb tillväxtresa sedan dag ett. Fokus har varit på att hjälpa telekomsektorn att minska sina utsläpp och samtidigt öka sin lönsamhet, genom att ta steget från dieselgeneratorer och blybatterier till smarta litium-jonbatterier för reservkraft. Nu med AMF som partner är vi väl rustade för att stärka vår position inom den allt viktigare marknaden för energioptimering, samtidigt som vi fortsätter att ta mark inom reservkraft, skrev man i ett separat pressmeddelande från i början på maj. 

Polarium öppnade i slutet på april en ny fabrik i Kapstaden, Sydafrika, som ska komplettera bolagets befintliga produktionsanläggningar i Mexiko och Vietnam. Den nya fabriken kommer att ha kapacitet att producera mer än 300’000 batterier per år, motsvarande fyra gigawattimmar.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2