Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Myfc
Elektronikproduktion |

Myfc: Bristande likviditet kommer leda till konkursansökan

Bränslecellsföretaget har tidigare meddelat om ett akut likviditetsbehov, bland annat då den tidigare annonserade riktade emissionen inte blivit inbetald i tid.

Uppdaterad; 2022-07-22 11:34

Om ingen finansiering om minst cirka 45 miljoner kronor inkommer innan Myfc:s kortfristiga lån förfaller till återbetalning den 30 juni 2022 avser styrelsen att ansöka om att försätta bolaget i konkurs denna vecka. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var den 20 maj som bolaget meddelade att kapitalet från en riktad nyemission på 33 miljoner kronor inte inkommit. Med anledning av att betalningsdatumet förfallit, och endast en liten del av kapitalet har inkommit, har fattade styrelsen beslut om att teckna ett kortsiktigt lån på 15 miljoner kronor från en av företagets största aktieägare, K Öhlin Holding AB.

"Då betalningen inte är fullföljd enligt emissionsavtal ställer det bolaget i en akut likvid sitiation och styrelsen bedömer att ett kortsiktigt lån för att täcka företagets utgifter är nödvändigt," skrev företaget i pressmeddelandet.

Enligt ett separat pressmeddelande från gårdagen, måndag återkallar Öhlin Holding ett kontakterbjudande om 0,35 kronor per aktie till aktieägarna i Myfc Holding AB, avseende samtliga aktier i Myfc.

”Erbjudandets fullföljande var villkorat av, bland annat att det accepterades i sådan utsträckning att Öhlin Holding skulle bli ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av aktierna i myFC efter full utspädning. Detta villkor har inte uppfyllts. Öhlin Holding har således beslutat att återkalla Erbjudandet. Acceptfristen kommer inte att förlängas,” skrev Öhlin Holding i pressmeddelandet. 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2