Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GlobalWafers
Elektronikproduktion |

Efter tappade Siltronic-affären – GlobalWafers väljer Texas

Ett drygt halvår sedan GlobalWafers förvärv av den tyska wafer-leverantören Siltronic gick i stöpet har den taiwanesiska wafer-aktören skakat av sig motgången och ställt in siktet på Sherman, Texas.

Bolaget planerar nämligen en fabrik för wafers på 300 millimeter i den amerikanska delstaten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen, som är en del av en större plan på cirka 3,6 miljarder dollar, skulle leda till så många som 1’500 arbetstillfällen och på sikt månatliga volymer om 1,2 miljoner wafers.

Byggprocessen kommer inledas under året, med planerad produktion vid den första fab:en 2025.

Bolagets styrelseordförande tillika vd, Doris Hsu förklarar att fabriken är ett sätt att stärka upp den amerikanska försörjningskedjan.

I stället för att importera wafers från Asien kommer GlobalWafers att tillverka och tillhandahålla wafers lokalt, vilket även reducerar avtrycket utsläppsmässigt, skriver Doris Hsu i pressmeddelandet.

Beskedet om fabriken i Texas kommer efter att GlobalWafers försökte, men misslyckades med att köpa tyska Siltronic i början på februari i år. Kort efter detta meddelade bolaget att pengarna öronmärkta för förvärvet av Siltronic används för andra bolagsutgifter, vilket följdes av ett nytt besked att man överväger ett antal expansionsplaner, bland annat för wafers på 300 millimeter.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2