Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys
Komponenter |

Imsys återupptar produktion av mikroprocessor

Efter önskemål från potentiella kunder inom den asiatiska bilindustrin har Imsys beslutat att återuppta produktion och försäljning av IM3000, en mikroprocessor med lösningar för inbäddade system.

Imsys har tidigare kommunicerat att mikroprocessorn IM3000 ska tas ur produktion och sluta säljas, lyder ett pressmeddelande. Men nu har bolaget ändrat sig.

Genom att kombinera hårdvara från IM3000 med den nyutvecklade programvara som skapats för dess efterföljare, IM4000, öppnas möjligheter att erbjuda en ”attraktiv lösning”, skriver bolaget.

Vidare framgår det att man befinner sig i diskussioner med kunder i Asien, som har visat ett stort intresse för IM3000 med den nya programvaran.

För Imsys visar det att den nya programvaran ligger helt i linje med marknadens krav. Att IM3000 är en beprövad konstruktion och en systemteknik som gör den attraktiv för olika applikationer inom fordonsmarknaden. Detta är en produkt som har förutsättningar att även på kort sikt generera betydande intäkter för Imsys, säger Magnus Stuart, vd på Imsys, i pressmeddelandet, och fortsätter: 

De senaste årens leveransproblem för halvledare inom fordonsindustrin gör att man efterfrågar ny systemteknik för sitt behov av mikroprocessorer. Vi bedömer att marknaden för IM3000 med den nya programvaran är betydande. Det fina med denna produkt för oss att programvaran är färdig och att hårdvaran är väl beprövad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2