Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Teknik |

Qamcom investerar i afrikanskt greentech-bolag

Qamcom investerar i PowerOptimal, som ligger bakom en IoT-lösning som omvandlar koleldade elektriska varmvattenberedare till solcellsdrivna anordningar.

Qamcoms bidrag kommer primärt vara kompetens inom industriell IoT och AI-system i syfte att förstärka produktutvecklingen, lyder ett pressmeddelande.

Fokus kommer att ligga på att ta fram en molnbaserat backend-lösning, en förbättrad lösning för uppkoppling, webbportaler för adderad användarfunktionalitet samt en AI-lösning för att upptäcka läckage i tid.

Det vi verkligen gillade med PowerOptimal var smartheten och enkelheten med deras lösning. Vi upplevde även att bolagets syfte och teknologiområde stämde väl överens med Qamcom’s ambitioner, säger Ann Louise Johansson, General Manager på Qamcom Stockholm, i pressmeddelandet.

Vi är väldigt glada att ha Qamcom ombord. Deras unika kompetens och långa erfarenhet inom teknologiutveckling passar perfekt för oss – både som investerare och utvecklingspartner. Vi ser fram emot att jobba nära och långsiktigt tillsammans, äger Richard Fearon, vd på PowerOptimal, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2