Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Optronic: ”Full fart i både utveckling och produktion”

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Skellefteå-företaget Optronic har det varit full fart både på utvecklingsavdelningen och i produktion.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi har verkligen haft full fart både på utvecklingsavdelningen och i vår produktion. Speciellt glädjande är den tydligt ökande mängden av nya utvecklingsprojekt som definitivt förstärker vår känsla att vi har helt rätt erbjudande vad gäller utveckling och tillverkning av produkter som nyttjar optisk mätteknik. Utmaningen med komponentbrister kvarstår vilket på inköpssidan innebär att långsiktiga och strategiska aktiviteter skjuts framåt i tiden då vi behöver vara väldigt operativa för att säkerställa en störningsfri supply chain. Det allra viktigaste är dock att fortsätta hålla en hög servicegrad gentemot våra kunder och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Optronics sälj- och marknadschef, Mikael Westergren, till Evertiq per mejl.

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Den enskilt största påverkande händelsen är självfallet den hemska situationen som pågår i Ukraina. Man känner sig så hjälplös och även om vi som företag inte har några direkta beroenden från regionen så påverkas man ju som människa och det är vårt ansvar och skyldighet att som arbetsgivare stötta och säkerställa att vår personal mår så bra som möjligt i allt detta. Vi följer såklart löpande vilka konsekvenser detta får för den globala världsekonomin och försöker efter bästa förmåga att agera därefter. Världsordningen är definitivt totalt förändrad och det är nu viktigt att förstå hur vi behöver anpassa vår verksamhet för att fortsätta vara en bra samarbetspartner gentemot våra kunder, berättar Mikael.

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Vi ser med tillförsikt på andra halvåret och håller nu på att rekrytera fler duktiga förmågor för att kunna lyckas med alla åtaganden. Vi söker både folk till vår utvecklingsavdelning (seniora produktutvecklare, projektledare, produktionstekniska specialister) samt till vår inköpsavdelning (strategiska inköpare och projektinköpare). Jag har en riktigt bra känsla framåt och även flertalet av våra kunder signalerar fortsatt god tillväxt. Det är också spännande att få uppleva och verka i en tillväxtregion som Skellefteå där vi har vårt huvudkontor med både utveckling och tillverkning. Allt fler företag söker sig hit vilket även lockar den välbehövliga kompetens som vår tillväxt kräver, avslutar Mikael Westergren.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1