Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek ett steg närmare marknad och massproduktion

Smoltek Semi har tecknat ett samförståndsavtal med kondensatotillverkare gällande gemensam utveckling av Smolteks CMF-MIM-kondensatorer samt, förutsatt att utvecklingsmålen uppnås, massproduktion och försäljning via ett 50/50-ägt samriskbolag.

Samförståndsavtalet innebär att parterna nu har kommit överens om övergripande villkor och initial finansiering för att ta Smolteks patentskyddade CNF-MIM-teknologi för ultratunna kondensatorer till marknaden inom segmentet diskreta kondensatorer, samt massproducera och sälja dessa kondensatorer via ett 50/50-ägt samriskbolag.

Den inledande delen av projektet kommer att specificeras i ett gemensamt utvecklingsavtal där 1,5 miljoner dollar betalas ut till Smoltek Semi för fortsatt utvecklingsarbete när utvecklingsavtalet har undertecknats.

Samförståndsavtalet avser även det potentiella bildandet av ett 50/50-ägt samriskbolag som, i fall det bildas, kommer erhålla en licens för att massproducera och sälja CNF-MIM-kondensatorer inom segmentet diskreta kondensatorer.

Kondensatortillverkaren har, för det fall samriskbolaget bildas, åtagit sig att ansvara för den löpande verksamheten i det planerade samriskbolaget, samt att investera sammanlagt 3,5 miljoner dollar i utvecklingsprojektet.

Det här avtalet med en global kondensatortillverkare utgör en historisk milstolpe för Smoltek. Vi har nu en perfekt partner på plats för att kunna färdigställa en konkurrenskraftig produkt och industriell massproduktionsprocess för våra ultratunna CNF-MIM-kondensatorer. Givet att vi lyckas med detta kommer det samriskbolag som vi planerar att starta ha utmärkta förutsättningar att ta en signifikant andel av marknaden för avkopplingskondensatorer genom att utnyttja vår partners upparbetade kanaler till kunder inom halvledarindustrin. Jag är mycket stolt över hela Smolteks team som har gjort det möjligt att ta ett så stort steg närmare vår målsättning att bli en innovativ industriell aktör baserat på vår patenterade nanoteknikplattform, säger Smolteks vd Håkan Persson, i ett pressmeddelande.


 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons