Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Orbit One ”väl rustade” inför resten av året

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Kontraktstillverkaren Orbit One berättar om ”mycket starkt” första halvår och positiva känslor inför årets andra halva.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Orbit One kan rapportera ett mycket starkt första halvår för 2022. Vårt rörelseresultat ökade markant och vi står nu med fulla orderböcker och en fortsatt stor efterfrågan från marknaden. Våra senaste investeringar i ny unik teknik och marknadsledande kompetens inom digitala processer och målstyrning har gett oss ett försprång som uppskattas bland både gamla och nya kunder, säger Mattias Lindhe, president för Orbit One Group, till Evertiq per mejl.

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Det första halvåret, och även de senaste åren, har ju präglats av såväl pandemin och komponentbristen som det nu mycket osäkra globala politiska läget. Trots det har vi klarat det första halvåret mycket bra. En stor del i vår framgång är våra produktionsstrategier som ger oss stor flexibilitet och handlingsutrymme i svåra situationer som dessa. En annan viktig händelse och trend är att vi ser en ökad efterfrågan på hållbar tillverkning närmare kunden, speciellt vid utveckling av komplexa produkter då ett nära samarbete är avgörande för ett optimalt slutresultat, berättar Mattias.

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Jag känner att vi står väl rustade inför resten av 2022 och är redo att anta både förväntade och oförväntade utmaningar. Orbit One har en mycket agil och flexibel organisation som har förmåga att planera, och vid behov, snabbt omplanera för att möta nya förutsättningar. Efterfrågan på våra tjänster ökar och vi får många positiva signaler från våra kunder trots den osäkra omvärldsbilden. Men det finns självklart en del orosmoln på himlen i form av komponentbrist, ökande inflation och stigande räntor. Inom Orbit One känner vi dock att vi lärt oss hantera problemen som präglat de senaste åren och att vi kan hjälpa våra kunder även i motgång och vid kursändringar, avslutar Mattias Lindhe. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2