Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ProvideU
Elektronikproduktion |

ProvideU förvärvar Elektronik Mekanik

ProvideU, en del av företagsgruppen Novedo, köper kontraktstillverkaren Elektronik Mekanik i Västerås.

Uppdaterad; 2022-07-22 12:27

Företagsgruppen Novedos portföljbolag, ProvideU, har i dag tecknat avtal om att förvärva Elektronik Mekanik i Västerås (EM), ett industribolag som fokuserar på tillverkning och montering av kretskort. Det framgår av ett pressutskick.

Sedan Thomas Zeijlon tog över som vd 2017 har bolaget dubblat sin omsättning som nu uppgår till cirka 60 miljoner kronor med god lönsamhet, fortsätter pressmeddelandet. 

Jag har jobbat på EM i 30 år varav de sista fem åren som vd. Vi har nära och bra relationer till våra kunder och vår organisation är ett enda stort team där alla drar åt samma håll. Det ska bli kul men också utmanande att bli en del av ProvideU och ingå i en större grupp. Det känns även stimulerande att bli delägare i Novedo och att få vara med på resan mot börsintroduktionen. Jag ser fram emot att få fler bollplank att dela idéer med och med större muskler kommer vi kunna ta oss an större kunder och större kunduppdrag och framför allt skapa mervärden till våra redan nöjda kunder, säger Thomas Zeijlon, vd på Elektronik Mekanik, i pressmeddelandet.

Elektronik Mekanik kommer efter förvärvet att ligga som dotterbolag till ProvideU då det finns "stora strategiska fördelar att utnyttja i ett samarbete". 

EM är ett fint bolag och vi är enormt glada att det blir en del av ProvideU. ProvideU grundades 2008 som en komponentleverantör med fokus på ritningsbundna komponenter och har utvecklats till en komplett helhetsleverantör, en ”one stop shop”, där vi erbjuder komponenter, elektroniktillverkning, box-build och leverans av kompletta system. Merparten av tillverkningen sker idag i vårt dotterbolag ProvideU Assembly som är lokaliserat i Tallinn. I och med detta förvärv får vi även en produktionsenhet i Sverige och genom en breddad kompetens stärker vi vårt erbjudande gentemot kunden, vi får möjligheter att skapa fler funktioner och vi skapar synergier genom att kunna öka merförsäljningen, säger Fredrik Forngren, vd på ProvideU, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1