Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvo Cars bygger elbilsfabrik i Slovakien

Fordonstillverkaren etablerar en tredje fabrik i Europa för att ”väl positionera företaget att möta fortsatt kundefterfrågan på elbilar och tillvarata framtida tillväxtpotential”.

Den nya produktionsanläggningen motsvarar en investering på omkring 1,2 miljarder euro och kommer att byggas nära Kosice i östra Slovakien, lyder ett pressmeddelande.

Bygget av fabriken planeras starta 2023 där utrustning och produktionslinjer installeras under 2024. Serieproduktion av nästa generations helelektriska bilar från Volvo Cars beräknas starta under 2026.

Volvo Cars ambition är att nå en årlig försäljningsvolym på 1,2 miljoner bilar till mitten av decenniet som man avser möta med global produktionsnärvaro som sträcker sig från Europa till USA och Asien.

Anläggningen är designad för att producera 250 000 bilar per år och förväntas skapa tusentals nya jobb i regionen. Platsen möjliggör också för framtida expansion.

Valet av Slovakien för etableringen av den nya fabriken gör att Volvo Cars skapar en europeisk tillverkningstriangel som täcker företagets försäljningsmässigt största region. Den nya fabriken kompletterar anläggningarna i Gent (Belgien) i västra Europa och Torslanda (Sverige) i Nordeuropa.

Tillsammans har dessa fabriker en produktionskapacitet på 600’000 bilar per år.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2