Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Elektronikproduktion |

Epishine ökar kapaciteten - med ny solcellsfabrik

Solteknikföretaget Epishine meddelar att bolaget flyttat till nya, större lokaler i Linköping till följd av ökad efterfrågan på ett globalt plan.

Epishines vd, Anna Björklou, skriver i ett pressmeddelande att bolagets befintliga lokaler har tjänat verksamheten väl gällande utveckling, lansering och skalning av de första produkterna.

Vi ser nu ett behov av att utöka volymen och expandera produktionen ytterligare, fortsätter Björklou i pressmeddelandet. 

Bolagets mål är att bli "världens största tillverkare av solceller", vilket har gjort att expansionsmöjligheter i valet av nya lokaler varit en nyckelfråga.

Epishine vill inledningsvis skala upp produktionen av moduler för inomhusbruk, en sensorserie utrustade med bolagets solceller som "snabbt når miljonvolymer". 

Vi behöver större lokaler redan för den stora efterfrågan vi ser 2023, men det har också varit viktigt att bygga en anläggning med möjlighet att öka kapaciteten för miljarder solcellsmoduler per år när riktigt stora projekt tar fart, säger Mattias Josephson, medgrundare av Epishine, i pressmeddelandet. 

Utöver möjligheten att fördubbla byggnadens befintliga produktionskapacitet, förklarar bolaget, finns det möjlighet för ytterligare anläggningar att byggas på samma fastighet, vilket uppges göra att Epishine kan skala upp mycket snabbt utan att gång på gång behöva flytta hela verksamheten.

Epishines tidigare lokaler hade en storlek på 750 kvadratmeter, berättar bolagets kommunikationsansvarig, Kristina Hagstedt. Storleken i de nya lokalerna innebär ett ordentligt lyft.

Lokalerna vi sitter i nu har en storlek på 1'800 kvadratmeter. Vi har avtal att bygga ut med ytterligare 200 kvadratmeter, samt tillstånd att vid behov bygga ut ännu mer i huset, säger Kristina till Evertiq över telefon.

Solcellstillverkaren ser även ett behov att rekrytera. 

Epishine har ett löpande behov av att rekrytera och för tillfället söks ett antal individer inom produktion och processutveckling. Vi har redan välkomnat ett flertal nya kollegor hitintills i år och ser att expansionen kommer fortsätta. I närtid kommer vi rekrytera inom allt från sälj och marknad till teknikutveckling och produktion, berättar Kristina. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons