Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© European Union 2021
Komponenter |

Halvledarfrågan till Almedalen

Under morgondagen kommer ett av de senaste årens mest uppmärksammade ämnen inom industrin att behandlas vid ett av landets största forum, Almedalsveckan på Gotland.

Uppdaterad; 2022-07-22 12:34

Hur ser Sveriges nationella strategi ut gällande framtidens halvledare – och vem står bakom den? Det är frågor som kommer att behandlas under ett panelsamtal i morgon, tisdag förmiddag i Kunskapstriangeln under Almedalsveckan. Det framgår av en punkt i det officiella programmet.

Panelsamtalet ingår i Lunds universitets program på temat demokrati under Almedalsveckan och gästas av Stefan Christiernin, forskningschef, Volvo Cars, Darja Isaksson, generaldirektör, Vinnova, Pia Sandvik, vd, RISE och Lars-Erik Wernersson, professor i nanoelektronik, LTH, Lunds universitet.

"Som innovationsledande forskningsnation kan Sverige ta ännu ett kliv. Tack vare spjutspetsföretag inom elektroniksystem och världsledande forskning vid flera lärosäten kan Sverige säkra en framträdande position i fråga om framtidens halvledare. Men hur ser en nationell strategi ut?," går det att läsa ur programpunkten. 

Evertiq kontaktade Heiner Linke och Lars-Erik Wernersson, som tillsammans har tagit initiativ till panelsamtalet, för att få en bild av målet med morgondagen. 

Seminariet är en del av ett initiativ att samla aktörer från akademi, näringsliv, institut och politik för att ta fram en gemensam svensk strategi i halvledarfrågan, säger Heiner Linke, prorektor vid LTH med särskilt fokus på forskningen, till Evertiq per mejl och tillägger:

Önskat resultat är att påbörja en process som leder till en strategi för hur Sverige agerar inom och drar nytta av Chips Act.

Lars-Erik Wernersson kommenterar:

Svensk teknologi har mycket att erbjuda den Europeiska halvledarutvecklingen och Svensk industri/akademi har behov att koppla sig till de europeiska satsningarna. Det är en win-win-situation, skriver Lars-Erik i mejlet till Evertiq. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons