Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Impact Clean Power
Elektronikproduktion |

På gång: Ny gigafabrik i Polen

Impact Clean Power Technology har påbörjat byggfasen av vad som ska bli en "jättefabrik" för elektriska fordon i Polen. Fabriken hävdas göra bolaget till en av de största tillverkarna i Europa av batterisystem inom transport.

Batterisystemen som tillverkas vid fabriken kommer användas inom områdena kollektivtrafik, järnväg och stationär energilagring, lyder ett pressmeddelande från bolaget.

Pengarna som bolaget lägger uppges höja produktionskapaciteten upp till 5 GWh per år. Den dagliga kapaciteten ligger i dag på 1 MWh. 

Produktionen är planerad till 2024 och kommer, enligt ICPT att säkra leveranser av system till "världens största varumärken". Inom transportsektorn har bolaget fram till i dag byggt upp en kundbas som inkluderar Bus & Coach, Voith, Kiepe Elektrik, TEMSA, Dancer Bus och Phoenix Motorcars. 

Filip Jankun, försäljningschef på bolaget, räknar med att tillväxttakten i efterfrågan på batterisystem kommer hålla en tvåsiffrig nivå under de kommande fem åren.

En sådan ökning i produktionskapacitet gör att vi kan behålla vår position som en ledande tillverkare av e-mobilitetslösningar för transport och industri, fortsätter han i pressmeddelandet. 

Hur många som kommer att anställas vid fabriken framgår inte, mer än att produktionslinjerna kommer ha en "hög automationsgrad". Byggfasen, däremot, skapar omkring 200 arbetstillfällen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons