Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

Hanza förvärvar tyskt produktutvecklingsföretag

Kontraktstillverkaren Hanza köper tyska Budelmann Elektronik GmbH för att möta ökande efterfrågan och stärka produktutvecklingsdelen.

Budelmann består av ett tvärvetenskapligt team om tio personer med spetskompetens inom elektronik, mekanik och mjukvaruutveckling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget leds av Christoph och Jeannine Budelmann och ligger i Münster, nära Hanzas övriga verksamhet i Tyskland, och uppges komplettera kontraktstillverkarens befintliga produktutvecklingsteam i Remscheid.

Under 2022 slutför vi ett omfattande expansionsprogram för våra sex tillverkningskluster. Det gör den här affären till ett naturligt nästa steg, ett strategiskt förvärv för att möta en växande efterfrågan även inom produktutveckling, säger Erik Stenfors i pressmeddelandet.

Köpeskillingen för aktierna är cirka åtta miljoner kronor, med ytterligare cirka två miljoner i form av en tilläggsköpeskilling. Förvärvet uppges vara i det närmaste skuldfritt och har en årlig omsättning om cirka 15 miljoner kronor.

Budelmann kommer att byta namn till Hanza Product Development Services GmbH.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2