Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Northvolt tar in nya miljarder

Batteritillverkaren vittnar om snabbt ökad efterfrågan på batterier – säkrar nu upp 1,1 miljarder dollar för att finansiera expansionen av cell- och materialproduktion i Europa.

Investeringssumman motsvarar ett belopp på elva miljarder kronor, där AMF, AP-fonderna 1 till 4, Folksam Group, Swedbank Robur och Volkswagen Group deltar i finansieringen. Det framgår av en pressrelease.

Vi är stolta och tacksamma för stödet och förtroendet från våra investerare och partners. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att hålla det löfte vi har gett dem; att bygga världens grönaste batteri, säger Northvolts vd, Peter Carlsson, i pressmeddelandet.

Northvolt skriver att man för närvarande utvecklar sin tillverkningskapacitet för att leverera beställningar från nyckelkunder, inklusive BMW, Fluence, Scania, Volvo Cars och Volkswagen Group, värda 55 miljarder dollar.

Rekryteringen fortsätter i rask takt, skriver batteritillverkaren. Bolaget har, i år, rekryterat cirka 1’800 personer, och håller en rakt på omkring 150 personer per månad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons