Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EEPAB
Elektronikproduktion |

EEPAB: Hög utleveransnivå trots akut komponentbrist

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Eskilstuna Elektronikpartner har man lyckats hålla verksamheten igång under perioden, trots akut komponentbrist.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Trots den akuta komponentbristen så har vi lyckats hålla igång verksamheten på en planerad hög utleveransnivå. Vår marknadsavdelningen var tidigt ute (sommaren 2020) med att tillsammans med våra kundföretag jobba med längre prognoshorisont och inköp har jobbat hårt för att säkra komponentförsörjningen löpande till vår produktion som i slutändan fått rädda vår relation till kunder genom daglig omplanering av jobb och kortantal som det finns komponenter tillgängliga för, allt för att hålla igång tillverkningen. Stort tack till alla dessa hjältar, säger Mikael Joki, vd för EEPAB, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Vi har under perioden genomfört en flytt av verksamheten till vår nya fabrik, den nya fastigheten som ägs inom koncernen skapar långsiktiga möjligheter till expansion för ElektronikPartner och dess systerföretag i Eskilstuna. Printfast (fastigheten) består av Eskilstuna Kurirens gamla tryckeri med en yta av 6’500 kvadratmeter möjlig att bygga ut med våningsplan till 8’000 kvadrameter, tomtyta 22’000 kvadratmeter med tillhörande tennisbana och karpdamm. Efter semestern så räknar vi med att öppna upp dörrarna för externa besökare, berättar Mikael. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

En fortsatt oviss komponentsituation framöver speglar vardagen, vi hoppas och tror att detta lättar något under hösten, trots dagens extremt ansträngda läge. Våra utvecklingsenheter i Eskilstuna och Västerås (Addiva Elektronik) har planerade utvecklingsprojekt inför hösten men det finns utrymme för fler. Om det bara finns projekt eller komponenter finns så har vi kapacitet för att möta kunder med ambitioner, avslutar Mikael Joki. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons