Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Habia Cable (används i illustrativt syfte)
Elektronikproduktion |

Kabeltillverkaren Habia Cable hamnar i tysk ägo

Beijer Alma avyttrar Habia Cable efter en strategisk översyn som inleddes i februari med fokus på att ge kabeltillverkaren ”rätt förutsättningar för tillväxt”.

Habia Cable avyttras till HEW-KABEL Holding GmbH, beskriven som en internationell tillverkare av specialkablar med huvudkontor i Tyskland, och dess aktieägare Andlinger and Company. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beijer Alma skriver att ”stort intresse har visats” under under vårens och sommarens strategiska översyn, från både industriella och finansiella aktörer.

Beijer Alma har ägt Habia Cable sedan 1985 och genom att lämna över stafettpinnen till en ny industriell och långsiktig ägare stärker vi vår strategiska inriktning som en aktiv ägare inom både Lesjöfors och Beijer Tech. Kombinerat med en stärkt finansiell profil är koncernen nu väl rustad för att fortsätta stödja den robusta grundaffären inom Lesjöfors genom investeringar och strategiska tilläggsförvärv, såsom förvärvet av John Evans’ Sons som nyligen annonserades, kompletterat med fortsatta värdeskapande förvärv och investeringar inom attraktiva industriella nischer genom Beijer Tech. Samtidigt ger affären koncernen stor flexibilitet att tillvarata nya tillväxtmöjligheter som ligger i linje med koncernens strategi. Jag är också glad att Habia Cable får en industriell ägare i HEW-KABEL som jag är övertygad om kommer att ge Habia Cable rätt förutsättningar för fortsatt tillväxt som en nyckelspelare inom sin nisch, säger Beijer Almas vd och koncernchef Henrik Perbeck i pressmeddelandet.

Transaktionen sker mot kontant betalning och värderar Habia Cable till cirka 910 miljoner kronor på kassa och skuldfri basis, och förväntas vara slutförd under det tredje kvartalet 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons