Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rotakorn
Komponenter |

Fördubblad personalstyrka hos Rotakorn

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos komponentmäklaren Rotakorn har ett stort inflöde av förfrågningar supportats med en stärkt personalstyrka.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

2021 var ett väldigt starkt är för oss och de första två kvartalen i år följer samma trend. Vi har ett stort inflöde av förfrågningar men tack vare att vi fördubblat vår personalstyrka har vi klarat att supporta både våra befintliga kunder och de nya kunder som vi inlett samarbete med under de senaste tre, fyra kvartalen, säger Peder Olausson, vd på Rotakorn, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Obalansen mellan tillgång och efterfrågan har gör att den normala försörjningskedjan av till exempel halvledare fungerar ganska dåligt, detta medför att väldigt många företag måste hitta en alternativ försörjning med hjälp av en komponentmäklare och eftersom Rotakorn har över 30 års erfarenhet är vi i många fall det naturliga valet, berättar Peder. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Givet Covid-restriktionerna i Kina, geopolitisk oro och en förväntad global inbromsning är det är väldigt svårt att göra en prognos men våra egna nyckeltal pekar på fortsatt tillväxt under 2022, avslutar Peder Olausson. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons