Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas Electronics
Elektronikproduktion |

Blixtnedslag bromsar Renesas produktion i Kawashiri

Produktionen avbröts tillfälligt vid Renesas fabrik i Kawashiri, Japan på tisdagsmorgonen lokal tid. Ett blixtnedslag under ett regnoväder uppges ha träffat en kraftledning som går in i fabriken.

Blixtnedslaget resulterade i ett omedelbart spänningsfall, som i sin tur tillfälligt stoppade 90 procent av produktionsutrustningen i fabriken. Fabrikens renrum uppges ha fungerat som vanligt under avbrottet, skriver Renesas i en bolagsuppdatering från den 6 juli.

Enligt uppdateringen inleddes en omstart av utrustningen under gårdagen, där en del av produktionsprocessen har återupptagits. Bolaget räknar med att vara tillbaka på ordinarie kapacitet den 11 juli, lokal tid. 

Spänningsfallet uppges vara det längsta de senaste tio åren. Bolaget räknar med vissa skador på grund av händelsen. 

"Vi gör allt vi kan för att återhämta två veckors förlorad produktion, vilket är den maximala mängden som produktionsstoppet beräknas stå för," berättar Renesas i uppdateringen.

Vidare har bolaget har vidtagit åtgärder för tillfälliga spänningsfall som dessa, till exempel installationer UPS:er för avbrottsfri kraftförsörjning. 

Kawashiri, och ett flertal av Renesas andra japanska fabriker, befann sig i epicentret av en jordbävning den 26 juni, 21:44 lokal tid. En del utrustning stoppades vid Kawashiri-fabriken, men i övrigt klarade sig bolagets verksamhet och dess leverantörer oskadda. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons