Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Myfc
Elektronikproduktion |

Myfc försatt i konkurs

Stockholms tingsrätt har beslutat att bifalla konkursansökan och försätta bränslecellsbolaget i konkurs.

Som meddelat i slutet på juni har myFC Holding AB:s styrelse beslutat att ansöka om konkurs.

Bränslecellsföretaget har tidigare meddelat om ett akut likviditetsbehov, bland annat då den tidigare annonserade riktade emissionen inte blivit inbetald i tid.

Om ingen finansiering om minst cirka 45 miljoner kronor inkom innan Myfc:s kortfristiga lån förfaller till återbetalning den 30 juni 2022 avsåg styrelsen att ansöka om att försätta bolaget i konkurs denna vecka. Det framgår av ett separat pressmeddelande.

Det var den 20 maj som bolaget meddelade att kapitalet från en riktad nyemission på 33 miljoner kronor inte inkommit. Med anledning av att betalningsdatumet förfallit, och endast en liten del av kapitalet har inkommit, har fattade styrelsen beslut om att teckna ett kortsiktigt lån på 15 miljoner kronor från en av företagets största aktieägare, K Öhlin Holding AB.

"Då betalningen inte är fullföljd enligt emissionsavtal ställer det bolaget i en akut likvid sitiation och styrelsen bedömer att ett kortsiktigt lån för att täcka företagets utgifter är nödvändigt," skrev företaget i pressmeddelandet.

Utsedd konkursförvaltare är advokat Peter Roth på Christensson & Roth Advokater AB.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2