Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Volkswagen påbörjar "global batterioffensiv" i Salzgitter

Volkswagen lanserar i dag PowerCo - ett bolag som kommer ansvara för fordonstillverkaren samtliga batteriaktiviteter. Man lovar miljardinvesteringar, tar sikte på stora försäljningsbelopp och tiotusentals arbetstillfällen i Europa. Allt börjar med en cellfabrik i Salzgitter - som ska följas av ytterligare fabriker.

Uppdaterad; 2022-07-22 12:41

Det nyligen startade bolaget kommer, vid sidan av cellproduktionen i Salzgitter, ansvara för bolagets hela värdekedja, lyder ett pressmeddelande. 

Bolaget kommer fram till och med 2030 att investera mer än 20 miljarder euro tillsammans med partners i utveckling, för att i sin tur generera ett lika stort belopp i försäljning och anställa upp till 20'000 personer i Europa, varav 5'000 i Salzgitter. 

Salzgitter-cellfabriken är utgångspunkten för en global batterioffensiv innehållande sex cellfabriker planerade i Europa och ytterligare fabriker i Nordamerika. Bolaget har kommit så långt att en cellfabrik kommer upprättas i Valencia efter Salzgitter.  

Idag är en bra dag för fordonsindustrin i Tyskland och Europa. Volkswagen visar hur framtiden för hållbar, klimatanpassad mobilitet kan se ut. Tillsammans lägger vi grunden för att forma denna framtid i betydande utsträckning i Salzgitter, sade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz med anledning av eftermiddagens invigningsceremoni. 

Idag lägger vi inte bara en grundsten, utan markerar också en strategisk milstolpe. Battericellsverksamheten är en av hörnstenarna i vår New Auto-strategi som kommer att göra Volkswagen till en ledande leverantör av morgondagens hållbara, mjukvarudrivna mobilitet. Att etablera en egen cellfabrik är ett megaprojekt i tekniska och ekonomiska termer. Det visar att vi tar med framtidens ledande teknologi till Tyskland, säger Herbert Diess, vd för Volkswagen AG, i pressmeddelandet. 

I framtiden ska anläggningen nå en årlig kapacitet på 40 GWh – tillräckligt för cirka 500'000 elfordon. Till 2030 avser Volkswagen Group att driva sex cellfabriker med en total volym på 240 GWh i hela Europa tillsammans med partners. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons