Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dynamic Precision
Elektronikproduktion |

Note köper Dynamic Precision Solutions

Note utökar sin tillverkningskapacitet i Sverige genom förvärvet av samtliga aktier i den svenska elektroniktillverkaren Dynamic Precision Solutions AB i Herrljunga.

Uppdaterad; 2022-07-22 12:44

Genom förvärvet får Note sin fjärde svenska fabrik och en etablering nära kunderna i västra Sverige, lyder ett pressmeddelande. 

"Fabriken i Herrljunga har under inledningen av 2022 visat en hög tillväxt kombinerat med en stark lönsamhet. Verksamheten har drivits framgångsrikt under ledning av vd Anders Gustafsson som kvarstår i sin roll som vd i bolaget. Antalet anställda i verksamheten uppgår till cirka 30," fortsätter bolaget.

Vi är glada att kunna genomföra detta förvärv som utöver att tillföra ytterligare en lönsam fabrik till koncernen även utökar vår tillverkningskapacitet i Sverige. I Sverige, som är Notes största marknad, noterade vi en tillväxt under Q1 för NOTE om 45 procent. Tillsammans med kunder, personal och ledning i fabriken i Herrljunga ser vi fram emot att fortsätta den lönsamma tillväxtresan”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note, i pressmeddelandet.

Jag har lärt känna Note som ett professionellt och lösningsorienterat bolag som sätter kvalitet och leveranssäkerhet i första rummet. Jag ser stora fördelar för oss och våra kunder att vi nu blir en del av Note. Vi är i en stark tillväxtfas och jag ser fram emot att fortsätta utveckla fabriken i Herrljunga tillsammans med övriga verksamheter i Note, säger Anders Gustafsson, vd Dynamic Precision Solutions, i pressmeddelandet. 

Dynamic Precision Solutions omsättning beräknas bli 140 miljoner kronor för helåret 2022 och med en rörelsemarginal i nivå med Notes, fortsätter kontraktstillverkaren. 

Köpeskillingen uppgår initialt till cirka 20 miljoner kronor. Maximal köpeskilling, inkluderande lönsamhetsbaserade tilläggsköpeskillingar, uppgår till drygt 50 miljoner kronor. Utifrån en värdering på skuldfri basis motsvarar det en multipel (EV/EBITDA) om cirka 5. Betalning av köpeskillingen sker kontant utifrån Notes balansräkning.

Dynamic Precision Sverige AB ansökte om konkurs i oktober förra året, efter att ha hamnat på obestånd. En dryg månad senare kom beskedet att Dynamic Precision Solutions AB, inom samma koncern, köper upp konkursboet efter Dynamic Precision Sverige. Och nu, mindre än ett år senare, blir man en del av Note.

Vi ser väldigt mycket fram emot att vara en del av Note och att få en ytterligare push på tillväxtresan vi befinner oss på, säger Anders till Evertiq över telefonen.

Drygt nio händelserika månader har gått sedan företaget var på banan igen. Rörande det gångna halvårets framfart är Anders snabb med att tilldela kredd.

Att våra kunder har haft en stor efterfrågan har gjort sitt, men våra medarbetare, de har lagt ned ett otroligt arbete hos oss.

Företaget pratade i förra året om att det kan öppnas för nyanställningar i hemkommunen. Något som fortfarande är aktuellt, säger Anders.

Verksamheten kommer växa framöver, och anställningstillfällena, likaså. I dagsläget har vi behov av folk i produktion, så som ytmontering, men också tjänstemän i varierande positioner, berättar Anders, och säger att det rör sig om ett tiotal personer. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2