Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek: "Vi har hållit väldigt högt tempo"

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Smoltek har perioden präglats av högt tempo i utveckligen inom samtliga affärsområden, ultratunna kondensatorer och cellmaterial till elektrolysörer.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi har hållit väldigt högt tempo i utvecklingen inom våra båda affärsområden, ultratunna kondensatorer och högpresterande cellmaterial till elektrolysörer. När det gäller det första, kondensatorerna, har vi intensifierat produktionsprocessen, där vi bland annat lagt en beställning av processutrustning – kolväxtmaskin – för kommande volymproduktion samt produktutveckling av vår första kondensatormodell, utvecklad för applikationsprocessorer i mobiltelefoner. Inom affärsområdet högpresterande cellmaterial till elektrolysörer sker även där stora framsteg. Bland annat har vi tecknat avtal om utveckling av demonstratorer (prototyper) av elektrolysörceller med vårt cellmaterial som ersättare av det traditionella katalysmembranet i PEM-elektrolysörer, säger Smolteks vd, Håkan Persson, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden

Samförståndsavtalet, som förhandlats fram och nyligen tecknades med en stor global tillverkare av kondensatorer. Detta är ett avtal som möjliggör att vi får åtkomst till kondensatormarknaden för vår CNF-MIM-teknik. Men också det faktum att vi även har tecknat ett utvecklingsavtal för att ta fram demonstratorer av elektrolysörer med vårt högpresterande cellmaterial vilket möjliggör avsevärt billigare produktion av fossilfri vätgas, berättar Håkan. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Väldigt spännande, kort sagt. Nästan så att vi vill skippa årets semester. Vi kommer fortsätta hålla samma höga tempo som under våren för att lyckas med våra utvecklingsprojekt inom de två affärsområdena. Vår målsättning ju att med våra samarbetspartners kunna börja tillverka färdiga produkter (applikationer) för att därefter skala upp till massproduktion redan 2024, vilket närmar sig i rask takt, avslutar Håkan Persson. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons