Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© LEAB
Elektronikproduktion |

LEAB bygger ny fabrik i Fagersta

Kontraktstillverkaren LEAB byter kostym i Fagersta. Efter årsskiftet påbörjas produktionsstarten i en ny fabrik i Fårbo industriområde. En anläggning som enligt vd:n Jenny Stenvall är bättre anpassad för verksamheten i dag – och för framtiden.

Enligt en uppdatering på Linkedin från i fredags framgick det att arbetet med LEAB:s nya fabrik var i gång. Eller markarbetet, rättare sagt, som LEAB:s vd, Jenny Stenvall berättade i inlägget 

Verksamheten har varit på samme ställe sedan 90-talet, och vi kände att det fanns ett behov av bättre anpassade lokaler för det vi gör, både för i dag och för framtiden, säger Jenny när Evertiq når henne över telefon.

I dag är fabrikens olika delar placerade på olika våningar, berättar Jenny. De nya lokalerna blir enligt vd:n inte större, men mycket effektivare då man kommer ha samtliga delar på ett och samma våningsplan, med kontor i ena änden och produktion i andra. Det blir bättre flöden och en luftigare tillvaro.

Det kommer även att bjuda på fler möten och utbyten mellan administration och produktion. Sedan kommer vi ha en rad gemensamma ytor på ett entresolplan, till exempel konferensrum, som kommer bidra till en trevlig samvaro, säger Jenny, som ser goda möjligheter att växa i lokalerna på sikt.

På frågan om behov av att investera i maskinparken kommer den befintliga på Knutsvägen att flyttas över. Framöver kommer det även att installeras en ugn, men i övrigt finns inga vidare investeringsplaner.

Rörande personalsidan har man nyligen tillsatt och är på jakt efter ytterligare personal.

Vi har anställt än till lager och paketering, och har en ansökan ute åt det tekniska hållet. Vi hoppas att vi har vidare rekryteringsmöjligheter i framtiden.

Det har snart gått ett år sedan du presenterades av LEAB som vd för Fagersta-fabriken – hur har ditt första år varit?

Det har varit roligt, spännande och inte minst utvecklande för mig personligen. Dels att ta en vd-roll och ge sig in i branschen, mitt i en komponentsituation som fördjupats över tid, men också att lära känna mina medarbetare, kunder och hela Fagersta. Det har varit väldigt givande, avslutar Jenny Stenvall.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons