Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Scania Traton
Elektronikproduktion |

Sista handen lagd för fordonsjättarnas samriskföretag

Samriskföretaget mellan Volvo, Traton och och Daimler Truck har för avsikt att installera och driva minst 1’700 högpresterande laddningspunkter med högeffektsladdare för grön energi vid och i närheten av motorvägar och logistikcenter i Europa.

Parterna förbinder sig att investera totalt 500 miljoner euro i den europeiska laddinfrastrukturen, lyder ett pressmeddelande.

Men i fredags stod det alltså klart – sista handen lades vid bildandet av samriskföretaget. Företaget kommer ledas av vd:n Anja van Niersen, senast vd och styrelseordförande för ett europeiskt företag som verkar inom laddningsnätverk för eldrivna fordon.

Detta är ett stort och efterlängtat steg mot en laddinfrastruktur som möjliggör ett framgångsrikt genombrott av batterielektriska fjärrtransportbilar och turistbussar på marknaden. Vi gör något som skulle vara omöjligt för en enskild aktör att åstadkomma på egen hand. Vårt starka partnerskap är en viktig milstolpe på vägen för att accelerera transformationen av koldioxidneutrala transporter i Europa senast år 2050, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons